Vágólapra másolva!
Családi háza van, s nemrégiben végeztetett energetikai felújítást? Ez a pályázat éppen önnek szól.
Vágólapra másolva!

A Magyar Energiahatékonysági Intézet Nonprofit Kft. (MEHI) keresi az Év Felújítóját: azt a három családi ház-tulajdonost, aki a leggyorsabb megtérüléssel végezte el háza energetikai felújítását. A MEHI szerint fontos, hogy a háztulajdonosok felismerjék: bár az energetikai felújítás nem egyszerű, a magas energiaárak mellett előbb-utóbb mindenképpen bele kell vágni.

Egy jól átgondolt és gondosan elvégzett energetikai felújítás több tízezer forinttal csökkentheti a háztartás kiadásait és a befektetett pénz jobban fial, mintha a bankban tartanánk. Erre kívánják a figyelmet fölhívni azzal, hogy megkeresik a 2013. év leghatékonyabb családi ház beruházását.

Pályázni 2014. május 16-ig lehet, egy kérdőív kitöltésével. A pályázatokat megtérülési idő szerint rangsorolják, a három nyertes pedig az oklevélen túl 100 ezer forint értékű energiahatékony fényforráscsomagot, illetve egy-egy energiatanúsítványt kap.

A pályázaton az a magyarországi családi ház vehet részt,

  • amelyben 2013. november 1. előtt hajtottak végre energiahatékonysági beruházást és azóta lényeges újabb beruházás nem történt;
  • amelyik rendelkezik nyilvántartással az energiafogyasztásáról, az energiaköltségeiről a beruházási előtti időszakra, illetve az azt követő időszakra;
  • amelyik rendelkezik nyilvántartással a beruházás költségeiről;
  • és amelyik igény esetén hajlandó beruházását a sajtóban, névvel és arccal bemutatni.