1357 fogyasztót kapcsolt ki a Főgáz

Vágólapra másolva!
A tartozásukat rendezőknél néha nem sikerül egy napon belül visszakapcsolni a gázt, folytatódik a rezsicsökkentés, s rengeteg helyen lesz kénytelen a 49 százalékban már állami tulajdonú Főgáz új ügyfélszolgálati irodát nyitni. A MEKH vizsgálódott, a "rezsibiztos" értékelt.
Vágólapra másolva!

Idén március 12-ig 1357 fogyasztónál kapcsolta ki a gázt a Főgáz – derül ki a Magyar Energetikai és Közműszolgáltató Hivatal (MEKH) határozatából. A Főgáz három esetben nem tudta tartani a 24 órás visszakapcsolási határidőt azután, hogy a fogyasztók rendezték az adósságukat. A hivatal ezért nem szabott ki a bírságot, de felszólította a Főgázt, hogy figyeljen a visszakapcsolási határidőre. A MEKH határozatát Németh Szilárd fideszes országgyűlési képviselő és ”rezsibiztos” is ismertette.

Súlyos fogyasztóvédelmi hibákat nem, de kisebbeket nagy számban talált az energetikai hivatal a Főgáz működésének átvizsgálásakor – mondta Németh, aki megígérte: a rezsicsökkentés folytatódik, és továbbra is cél egy olyan közműszolgáltató létrehozása, amely közösségi tulajdonban van. Nemzeti érdeknek nevezte, hogy az Európában legolcsóbb energiához jussanak a magyar családok és vállalkozások. A pontatlan számlákat küldő Tigáz hibás gyakorlatával többségében a fogyasztók jártak jól, s a cég vállalta, hogy ezt a többletet nem szedi be, a jogtalanul beszedett összegeket viszont visszafizeti.

A Főgáznak 60 napon belül állandó ügyfélszolgálati irodát kell nyitnia Pécelen illetve Fejér megyében, ügyfélszolgálati fiókirodát pedig Budaörsön, Turán, Gyömrőn, Piliscsabán, Nagymaroson, Nőtincsen, Tiszaföldváron, Pácinon, Tiszalúcon, Nádudvaron, Ófehértón, Nyírbogdányon és Nyírmadán.