Cigarettafüst és mikrózott tampon: ezek étvágygerjesztő ételfotók meghökkentő kellékei

Forrás: Shutterstock
1/10
A leggyakoribb "hamis fagylalt" recept a porcukor és a kukoricaszirup kombinációja. A tejes édességekhez sok stylist alkalmaz borotválkozó krémet, a turmixokhoz pedig inkább a tejfölt használják, mert sűrű és könnyen kavargatható.Forrás: Shutterstock
Forrás: Shutterstock
2/10
Fagyos pohár? Nem, dezodor permet. Az italok hűsítő benyomását gyakran száraz jéggel és dezodorral keltik.Forrás: Shutterstock
Forrás: Shutterstock
3/10
Minden szakács tudja, hogy egy madarat sütéskor nehéz kívül ropogóssá, belül pedig omlóssá tenni. Szerencsére az ételstylistoknak csak az esztétikára kell összpontosítaniuk, ami azt jelenti, hogy a pulykát soha nem sütik meg teljesen, így a bőr nedves, telt és lédús marad. A barna, csillogó megjelenés elérése érdekében víz és barna festék keverékével ecsetelik azt. A bőrön lévő "könnyeket" ragasztóval rögzítik és a szárnyakat is a madár oldalára ragasztják.Forrás: Shutterstock
Forrás: Shutterstock
4/10
Azt a pillanatot, amikor a gőz a frissen főtt tésztából emelkedik ki, nehéz természetes módon megörökíteni a kamerával. Ezért a stylistok gyakran nyúlnak a füstölőkhöz vagy épp cigarettafüstöt alkalmaznak. Ennél még bizarrabb a vízbe áztatott tampon vagy pamut golyók mikrohullámú sütése, majd az edény mögé helyezése. A technikától függetlenül a gőzt mindig sötét háttér előtt kell fotózni.Forrás: Shutterstock
Forrás: Shutterstock
5/10
A hamburger zsemléjét kartonból is el lehet készíteni néhány látványos fotó erejéig. Az önteteket az élénk ételfestékek teszik gusztusosabbá, míg a sajtszeletet nem egyszer egy darab papír helyettesíti.Forrás: Shutterstock
Forrás: Shutterstock
6/10
A mexikói ételek nem túl fotogének. A tacó héjakat a kamerán, a hús mögé helyezett kozmetikai szivacsok tartják nyitva. A marhahús legtöbbször egy barna mártással van megfestve, hogy sötét és lédús megjelenést kapjon, a tölteléket pedig WD-40-nel permetezik csillogóra. A babra kukoricaszirupot öntenek, hogy a képen nedves és friss benyomást keltsen.Forrás: Shutterstock
Forrás: Shutterstock
7/10
Az olajos fénye miatt a fekete kávéval nehéz dolgozni. Ezért a tökéletes jegeskávé vagy americano "külsőhöz" a szójaszósz és a zselatin keverékét használják.Forrás: Shutterstock
Forrás: Shutterstock
8/10
Az igazi tej gyorsan eláztatná a kukoricapehelyeket, ezért az ételstylistok a müzlik fotózásán is alternatív megoldásokra kényszerülnek. Ezek a fehér színű hajkrémbe úszó gabonák így sokáig ropogósak maradnak.Forrás: Shutterstock
Forrás: Shutterstock
9/10
A stylistok nem pazarolják az alkoholt. A koktélok készítéséhez az ételfestékeket keverik el vízben. A margaritás poharak szélére a profik jégport és zselatindarabokat szórnak, amelyek folyadékkal összekeverve zúzott jégnek tűnnek. Hamis műanyag vagy akril jégkockákat is használnak, amelyek nem olvadnak meg még a forró kameralámpák alatt sem.Forrás: Shutterstock
Forrás: Shutterstock
10/10
A latte vagy cappuccino esetében a felgőzölt tejet a stylistok gyakran szappanhabbal imitálják.Forrás: Shutterstock