Magyar találmány a Black Friday kiképzőtábor

Vágólapra másolva!
Elsőként Magyarországon indult olyan kiképzőtábor, mely a Black Friday hétvégén előforduló vásárlási helyzetekre, az akciós ajánlatok megszerzésére készít fel. Bakó Géza coach a legjobbaktól tanult az Egyesült Államokban, és idén először a nagyközönség számára is indít tréninget.
Vágólapra másolva!
Forrás: BT

Az év nagy részében villanyszerelési és más építkezési munkákból él Bakó Géza, akit a környezetében mindenki csak coach-nak nevez. A megbízható szaki ugyanis évek óta azt a tudást osztja meg, amit még az Egyesült Államokban szerzett az ott hagyományos Black Friday hétvégék idején. Nem elégedett meg annyival, hogy figyeli a teli bevásárlókocsikkal távozó vásárlókat, inkább kifaggatta őket, és oktató videókat nézett. A következő évben a gyakorlatban is kipróbálta az általa titkosnak nevezett módszereket, amivel fillérekért jutott hozzá drága, minőségi műszaki cikkekhez. Mint mondja, már ekkor tudta, hogy ha visszatér Magyarországra, a szakmai tapasztalatai mellett ezt a tudást is szeretné átadni az itthoniaknak.

Már 2013-ban az első hazai Black Friday kapcsán is többen fordultak hozzá tippekért, de sokáig nem akarta, hogy virágzó szakmunkája rovására menjen a tanácsadás. Három évvel később jött el az áttörés: több ismerősét elvitte „terepre”, és egy napon át gyakoroltak olyan kulcsfeladatokat, mint a súlyokkal való sorban állás, a nagy dobozok autóba pakolása vagy az utolsó termékekért való sprintelés. Ekkor már látszott, hogy a kiképzés ötlete életképes, és megalapította a Full Kontakt Bt-t. Idén nyáron az világossá vált, hogy a jelentkezők létszáma miatt nagyobb helyszínt kell keresni, ezért az edző a korábbi tanítványaival fogott össze. Az ő segítségükkel indult el a vállalkozás Facebook oldala ,de ugyanígy baráti körben készült el a promóciós videó is.
Az idei Black Friday hétvége indulásáig, még 3 héten át lehet jelentkezni Bakó coach programjába a cég Facebook oldalára küldött privát üzenetben, ahol a vezető szerint minden lehetséges vásárlási kihívásra felkészítenek. A fizikai és mentális edzettségen túl az is szempont, hogy a jelentkezők a lehető leggyorsabban és hatékonyabban vásároljanak online, ennek oktatására külső szakértőt hívnak a táborba.

Bakó Géza azt mondja, ahogy az élet sok más területén, az akciós vásárlások kapcsán is igaz, hogy büszke nemzetnek kell lennünk. „Tény, hogy a Black Friday hazájában, profiktól tanultam, de azt veszem észre, hogy a magyar tanítványok néhány dologban már most túlszárnyalják a kinti vásárlókat. Sokkal leleményesebben találják meg az áruházi akciókat, és keményen érvényesítik a vásárlói jogaikat.” – emeli ki a coach, aki készen áll arra, hogy a kiképzés ötletét más, kelet-európai országokban is értékesítse. „Nem akarom elkiabálni, de ha minden jól megy, egy újabb magyar világsikerré nőheti ki magát a tábor – a jogok levédését már elkezdtem, és több megkeresést kaptam külföldi shopping guruktól” – tette hozzá az edző.