Bankhitel társasházi lakások egyedi mérő-beszerelésére

Vágólapra másolva!
Új szolgáltatásként a távfűtésre berendezkedett társasházak egyedi fogyasztásmérésének megoldására kínál mostantól kedvezményes hitelt a Raiffeisen Bank Rt. - nyilatkozta Keményné Koncz Ildikó üzletágvezető.
Vágólapra másolva!

Az egyre magasabb átalánydíjas távhődíj miatt a társasházban élő lakástulajdonosok többsége képtelen egyedi mérőrendszert beszereltetni, mert a modernizálás túlságosan drága. Ha a mérősítést lakásonként oldja meg a társasház és ezt utólagos hőszigeteléssel is ötvözik, akkor lehetőség nyílik akár 30-40 százalékos fűtés-megtakarításra is.

Keményné Koncz Ildikó a bank által nyújtott pénzügyi hitelről elmondta: a helyzet megoldására kidolgozott konstrukció lényege, hogy a társasház a közös tulajdonban lévő fűtési rendszer felújításához a banktól kamattámogatott hitelt vesz fel. A támogatás mértéke a hitelintézeti kamat 70 százaléka.

A hitel tőke- és kamatterheit a lakók viselik, de a felújítás után keletkező díjmegtakarításból nagyrészt fedezhető az adósságszolgálat. A lakossági terhek csökkentése érdekében további támogatást jelent, hogy a lakók egyedi lakás-takarékpénztári szerződéseket kötnek, a lakás-takarékpénztári megtakarítások után 30 százalék állami támogatás és 3 százalékos betéti kamat jár - magyarázta az üzletágvezető.

A hitelt a pénzintézet konstrukciója szerint egy összegben fizeti vissza a társasház a futamidő végén. A hitel törlesztő részleteinek forrása a társasház megemelt költsége, amelynek tartalmaznia kell a bank részére fizetendő kamatokat, és a lakás-takarékpénztári előtakarékossági részleteket is.

(MTI)

Ajánlat:

Raiffeisen Bank Rt.