A versenyhivatal eljárást indít a Mol ellen

Vágólapra másolva!
A Gazdasági Versenyhivatal a Magyar Autóklub (MAK) kérelmére szeptember 1-jén versenyfelügyeleti eljárást indít a Mol Rt.-vel szemben - nyilatkozta Kovács Kázmér, a MAK jogi képviselője szerdán. A GVH határozata szerint a Mol ellen a tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló törvénybe ütköző magatartásának valószínűsítése miatt indul eljárás.
Vágólapra másolva!

Nagy Márta, a GVH elnökhelyettese június 22-én még arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a Mol Rt. benzinár-képzésével kapcsolatban a Gazdasági Versenyhivatal előtanulmányokat végez. Akkor megerősítette, hogy a GVH az elmúlt hónapokban folyamatosan figyelemmel kísérte a Mol árképzését, ám akkor még nem látták indokát annak, hogy a Mol ellen gazdasági erőfölénnyel való visszaélés miatt versenyfelügyeleti eljárást indítsanak. A lényegi vizsgálatot az elnökhelyettes szavai szerint akkor kezdik meg, ha lezárták azt az elemzést, amely a Mol Slovnaft-ban történt bevásárlását érinti.

Az elnökhelyettes korábban azt mondta: a GVH szeptember 1-ig mindenképpen megkezdi a benzinárképzéssel összefüggő vizsgálatot a Mol Rt. ellen, bár akkor azt is hangsúlyozta, hogy nem versenyfelügyeleti eljárásról van szó, csak vizsgálatról. Ezen a véleményén módosított most a GVH. A versenyfelügyeleti eljárás keretében tárgyalást kell tartani és azt 90 napon belül - vagyis 2000. december 1-ig - határozattal le kell zárni.

Hamarosan nyit az első mobilkút
2000. július 26., szerda, 9.49

Nem időszerű az INA és a Mol egyesülése
2000. július 11., kedd, 17.49