<P>Nincs napirenden a külföldiek ingatlanszerzési korlátozása</P>

Vágólapra másolva!
Nincs napirenden a külföldiek ingatlanszerzésével kapcsolatos, jelenleg hatályos szabályozás megváltoztatása - szögezték le kormányzati források a Népszabadság kérdésére válaszolva, cáfolva egyben azokat a híreket, melyek szerint a kérdés már a kormány pénteki ülésének napirendjén szerepelne.
Vágólapra másolva!

Grespik László fővárosi közigazgatási hivatalvezetőnek a külföldiek ingatlanszerzési lehetőségét korlátozó javaslata nyomán a BM véleményeket gyűjtött be a közigazgatási hivatalok vezetőitől egy esetleges új szabályozáshoz. A tárcánál megerősítették a minisztérium vezetőinek egy korábbi nyilatkozatát, mely szerint tájékozódáshoz kértek véleményeket, nem jogszabály-előkészítéshez.

A javaslat hírét felháborodással vegyes értetlenséggel fogadták a Magyarországon működő, többségében amerikai érdekeltségeket tömörítő kamarai szövetség, az AmCham tagjai - közölte Fáth Péter ügyvezető igazgató, aki szerint a Grespik által kezdeményezett változtatások a szabadpiaci folyamatokba történő beleszólást jelentenék. Hozzátette: álláspontja szerint a külföldiek által kiválasztott ingatlanok önmagukban értékesek, és nem attól megy fel az áruk, hogy "idegenek" érdeklődnek irántuk.

Peter Rejtő, az osztrák gazdasági kamara budapesti képviselője a Népszabadságnak elmondta, a mai szabályozás minden helyzetre alkalmazható, a lehetséges korlátozásokról is rendelkezik, ezért a kvótákra vonatkozó elképzelés értelmezhetetlen, és Magyarország EU-csatlakozási törekvéseit figyelembe véve ésszerűtlen is.

(MTI)

Korábban: