<P>Reklámadó bevezetésére készült a kormány</P>

Vágólapra másolva!
Az Országgyűlés költségvetési bizottságának ülésén a kormánypárti képviselők két bizottsági módosító indítványra tettek javaslatot. Az egyik egy hat százalékos reklámadó bevezetéséről szólt, a másik arról, hogy a jövőben a kabinet határozhassa meg a minimálbér mértékét és körét, amennyiben arról az érdekegyeztetésben részt vevő felek nem tudnak megegyezni. A reklámadó bevezetését végül elvetette a testület.
Vágólapra másolva!

Mint azt Szekeres Imre, a költségvetési bizottság szocialista elnöke az Üzleti Negyed kérdésére elmondta, a bizottság kormánypárti képviselői hat százalékos reklámadó bevezetésére tettek javaslatot. Ennek értelmében az írott és elektronikus sajtó reklámbevételeinek hat százalékát adóként elvonta volna a költségvetés.

A kormányzó pártok másik módosító indítványa arról szólt, hogy amennyiben az Országos Munkaügyi Tanács keretében a szociális partnerek nem tudnak megegyezni a minimálbér mértékéről, akkor a kormány saját hatáskörében dönti el, hogy mekkora legyen a minimálbér és milyen körre vonatkozzon.

A módosító indítványok benyújtása után a szocialista képviselők kivonultak a teremből. Szekeres Imre ezzel kapcsolatban elmondta: példátlan, hogy olyan módosító javaslatok kerülnek a testület elé, melyekről korábban szó sem volt. A bizottság elnöke felhívta a figyelmet arra is, hogy amennyiben a testület elfogadja az indítványokat, akkor - mivel bizottsági javaslatról van szó - azokról vita nélkül szavaz a parlament.

Szekeres elmondta, hogy a reklámadóról szóló javaslatot a bizottság végül elvetette, míg a minimálbérrel kapcsolatos indítványt elfogadta.

(Üzleti Negyed)