<P>Árat emel a Malév</P>

Vágólapra másolva!
A Malév Rt. - igazodva a nemzetközi díjtételekhez - átlagosan 4-7 százalékkal emeli november 1-jén a repülőjegyek árát.
Vágólapra másolva!

November 1-jétől a jegyárakba beépül az egységesen kétezer forintos úgynevezett kiszolgálási díj. Ezt az utasoknak eddig is ki kellett fizetniük, de külön díjtételként szerepelt. Emellett a Bangkokba és Pekingbe közlekedő járatokra szóló jegyek árát mintegy 10 százalékkal emeli a magyar légitársaság, függetlenül a nemzetközileg egyeztetett díjtételektől.

A Légifuvarozók Nemzetközi Szövetsége (IATA) többoldalúan egyeztetett díjtételei átlagosan 4-7 százalékkal növekednek, és a szervezet áremeléséhez a Malév is igazodik. Ennek alapján a kelet-európai célállomásokra induló járatokra 5-7 százalékkal, a Nyugat-Európába közlekedő gépek esetén 4-6 százalékkal drágul a repülőjegy.

Kovács Ferenc, a nemzeti légitársaság távozó vezérigazgatója júniusban azt nyilatkozta, hogy az üzemanyag világpiaci árának alakulása miatt a Malév még ebben az évben kétszer emeli árait. A társaság tavasszal 3-15 százalékkal emelte a repülőjegyek árát. Akkor a legnagyobb mértékben az Egyesült Államokba közlekedő járatokra szóló jegyek ára emelkedett, a közel-keleti országokba utazóknak 3 százalékkal kellett többet fizetni.

(MTI)

Ajánlat:

Malév

Korábban:

Leváltották a Malév vezérigazgatóját
(2000. október 25.)