Az EBRD nem növeli részesedését a BorsodChemben

Vágólapra másolva!
Az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) nem emeli részesedését a BorsodChem Rt.-ben, mert annak tulajdonosi struktúrája áttekinthetetlen - nyilatkozta a Dow Jones hírügynökségnek csütörtökön Hubert Warsmann, az EBRD magyar ügyekben illetékes igazgatója.
Vágólapra másolva!

Rendkívül nagy a bizonytalanság abban a tekintetben, hogy tulajdonképpen kik a BorsodChem részvényesei, és mik a szándékaik - mondta Warsmann. Ezért az EBRD-nek nem áll szándékában 8,7 százalékos üzletrészének növelése, legalábbis addig nem, amíg a BorsodChem pontos tulajdonosi összetételéről nem tesznek közzé adatokat.

A BorsodChem kisebbségi részvényeseit aggasztja, hogy a Milford Holdings ír offshore társaság, amely mögött az orosz Gazprom áll, a vállalat átvételére készül. Warsmann szerint a piacon olyan híresztelések járják, hogy a Milford részesedése már most meghaladja az 50 százalékot, szemben a hivatalosan közzétett 24,6 százalékkal.

Korábban olyan értesülések terjedtek el a piacon, hogy az EBRD tárgyalásokat folytatott a BorsodChem igazgatóságával egy új részvénykibocsátás 10 százalékának a lejegyzéséről.

(MTI)

Ajánlat:

Korábban:

BorsodChem-Milford: mégis háború lesz
2000. november 16.