<P>Új Tesco-hipermarket Pesterzsébeten</P>

Vágólapra másolva!
A Tesco-Global Áruházak Rt. mintegy 10 milliárd forintos beruházással kedden nyitja meg új, 15 ezer négyzetméteres hipermarketjét Pesterzsébeten. A Tesco az elmúlt 6 évben 100 milliárd forintot fektetett be Magyarországon, és jövőre újabb 35-40 milliárd forintos beruházással 7 szupermarket építését tervezi.
Vágólapra másolva!

Paul Kennedy, a Tesco-Global Áruházak Rt. vezérigazgatója hétfői sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a következő három évben újabb nyolc hipermarketet épít a vállalat a Magyarországon elért árbevétel visszaforgatásából.

Hozzátette: az angol anyacéget az elmúlt hat évben Magyarországon elért forgalom meggyőzte arról, hogy érdemes itt befektetni, így a Tesco csoport kelet-közép-európai beruházásainak felét ide telepíti. A cég áruházainak árbevétele a múlt évi 80 milliárd forint és az idei várható 140-150 milliárd forint után jövőre 230-250 milliárd forint lehet.

Az új, 860 embert foglalkoztató és állandóan nyitva tartó pesterzsébeti áruházban 35 ezer terméket árusítanak és hetente százezer, a karácsonyi bevásárlás időszakában pedig 125 ezer vásárlóra számítanak. Paul Kennedy hozzátette: a pesterzsébetihez hasonló méretű hipermarketet nyitnak meg egy hónapon belül Budaörsön is, így magyarországi alkalmazottaik száma eléri a 7500 főt.

Martin Reynolds, a pesterzsébeti áruház igazgatója elmondta: felméréseik szerint a magyar lakosság körében nő a hipermarketek népszerűsége: míg 1999-ben a népesség nyolc százaléka szerezte be a napi fogyasztási cikkeket a legnagyobb alapterületű áruházakban, addig az idén ez az arány 12 százalékra emelkedett.

A tájékoztatón elhangzott az is, hogy a Tescoban kínált élelmiszerek több mint 90 százalékát magyarországi gyártóktól szerzik be.

(MTI)

Ajánlat:

Tesco

Korábban:

Még több bevásárlóközpont épül
(2000. november 20.)