<P>Munka Törvénykönyve: a jogharmonizációs módosításokat támogatják a pártok</P>

Vágólapra másolva!
A Munka Törvénykönyve módosításának általános vitájában kiderült: parlamenti pártok egyetértenek a törvény uniós jogharmonizációval összefüggő módosításának szükségességében, de többségük szerint az előterjesztés több ponton módosításra szorul.
Vágólapra másolva!

A kormány előterjesztését az Országgyűlés Foglalkoztatási és Munkaügyi Bizottsága nem tartotta alkalmasnak az általános vitára, míg a többi bizottság kormánypárti többsége általános vitára alkalmasnak tartotta az előterjesztést.

Az ellenzéki képviselők többsége azt kifogásolta, hogy a tervezett változtatások egy része hátrányos a munkavállalók szempontjából. A képviselők azt is nehezményezték, hogy a kormány időhiányra hivatkozva nem egyeztetett az érdekképviseleti szervezetekkel.

Kormánypárti képviselők a vitában azt hangoztatták, hogy a törvénymódosítás összhangot teremt a munkaadók és a munkavállalók érdekei között és megváltoztatja az ésszerű gazdálkodást gátló szabályokat. A Fidesz vezérszónoka szerint a szabályozás foglalkoztatás-barát, áttekinthetőbb és kiszámíthatóbb hátteret teremt mind a munkavállalóknak, mind a munkaadóknak.

(MTI)

Ajánlat:

Még az idén módosul a Munka Törvénykönyve?
(az Üzleti Negyed összeállítása a tervezett módosításokról)