<P>Idén 922 millió euró összértékű zöldmezős befektetési döntés született</P>

Vágólapra másolva!
A Magyar Befektetési és Kereskedelemfejlesztési Kht. (ITDH) közreműködésével a tavalyi 526 millió eurót követően idén mintegy 922 millió euró összértékű külföldi zöldmezős befektetési döntés született Magyarországon.
Vágólapra másolva!

Melega Tibor, az ITDH vezérigazgatója hétfői sajtótájékoztatóján elmondta: a tavalyihoz képest az idén 5536-tal több, 14 400 munkahelyet teremtettek a megvalósult beruházások, amelyek mintegy 56 projekt eredményeként jöttek létre. A munkahelyek több mint fele a Dunától keletre, illetve a bányabezárások által sújtott nyugat-dunántúli területeken létesült.

A tájékoztatón elhangzott: az ITDH bővíteni kívánja egyesült államokbeli irodái számát, a New York-i kirendeltség mellett Chicagóban vagy Dallasban, és a nyugati parton is nyitnának képviseletet. A vezérigazgató elmondta, hogy az ITDH 2000-től a Gazdasági Minisztérium mellett a Külügyminisztérium háttérintézménye is, ezért a nagykövetségek külgazdasági attaséi hálózata és az ITDH külképviseleti szolgálata harmonizációjából felszabadult forrásból finanszíroznák az amerikai irodák létrehozását.

Melega Tibor a korábbi sajtóértesüléseket megerősítve bejelentette: december 31-ével befejezi tevékenységét az ITDH-nál.

(MTI)

Ajánlat: