<P>Kisebb zökkenőkkel működnek az okmányirodák</P>

Vágólapra másolva!
Keddtől az okmányirodák végzik a járművezetésre jogosító okmányok, valamint a gépjármű törzskönyvek és a forgalmi engedélyek kiállítását, cseréjét és pótlását is. Az irodák általában zökkenőmentesen vették át új feladataikat, bár több vidéki okmányirodában voltak fennakadások.
Vágólapra másolva!

Eiselt György, a Belügyminisztérium informatikai és távközlési helyettes államtitkára a kisebb fennakadásokat azzal indokolta, hogy az önkormányzatok nem kapták meg időben a gépjármű érvényességi matricákat. Hozzátette: a közlekedés-igazgatási feladatok átvétele semmilyen problémát nem okozott az okmányirodáknak, de előfordul némi torlódás ott, ahol az ügyfélfogadás nem folyamatos.

A helyettes államtitkár elmondása szerint kedden az országban összesen 77 új vezetői engedélyt, 280 törzskönyvet és 8 ideiglenes, valamint 5 nemzetközi jogosítványt adtak ki, valamint 335 vezetői engedélyt javítottak ki, vagy cseréltek le. A forgalmi engedélyekkel kapcsolatban mintegy 2200 ügyet intéztek, és 314 új forgalmi engedélyt adtak ki.

Eiselt György emlékeztetett: az okmányokat korábban kiadó 152 rendőrkapitányságot 263 okmányiroda váltotta fel 1540 ügyintézővel.

(MTI)

Ajánlat:

Belügyminisztérium

Ügyintézés
(az Üzleti Negyed rovata)

Korábban: