Cáfolja a csődöt a Xerox

Vágólapra másolva!
Nem kér csődeljárást saját maga ellen a Xerox, derül ki a cég közleményéből. A vállalatnál úgy ítélik meg, hogy nem áll fenn likviditási probléma, mivel közel 1, 4 milliárd dollár mozgósítható készpénzállománnyal rendelkeznek. Ennek ellenére a cég papírjainak árfolyama az elmúlt hónapokban 80 százalékot esett.
Vágólapra másolva!

Cáfolta kedden a Xerox, a világ legnagyobb irodai másológépgyártója azt a sajtóhírt, miszerint csődeljárást készülne kérni maga ellen.

A New York Post, meg nem nevezett forrásaira hivatkozva előzőleg azt írta, hogy a cég már ki is választotta tanácsadóját a csődeljáráshoz. A Xerox szóvivője a Reutersnek azonban úgy nyilatkozott: a vállalat nem tervez csődeljárást, mivel megfelelőnek ítéli likviditását. Az illetékes szerint a cégnek 1,4 milliárd dollár mozgósítható készpénzállománya van. A New York Post által megnevezett céget a Xerox több más hasonló vállalattal együtt általános pénzügyi tanácsadónak kérte fel.

A Xerox likviditásával kapcsolatos befektetői aggodalmak miatt az utóbbi néhány hónapban 80 százalékot zuhant a cég részvényeinek árfolyama.

(MTI)

Ajánlat: