A Pick csatát vesztett, háborút nem

Vágólapra másolva!
A Pick Szeged Rt. megnyerte két versenytársa ellen indított polgári perét, a Gazdasági Versenyhivatal elleni eljárást viszont elvesztette. Mindkét ügyben érintett a Solami Húsipari Rt. melyet a versenytörvényben előírt, a tisztességtelen verseny tilalmára vonatkozó szabályok megsértésével vádolt a Pick.
Vágólapra másolva!

A Napi Gazdaság információi szerint a Pick Szeged Rt. elvesztette a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) ellen indított közgazdasági perét, melyben azt állította, hogy a Solami Húsipari Rt. egyes termékei csomagolásával megtévesztette a fogyasztókat. A GVH döntését a Legfelsőbb Bíróság közigazgatási tanácsa is jogszerűnek ítélte.

Ugyanakkor a már említett Solami Rt. ellen és egy másik húsipari cég - a Pini-Hungária kft.- ellen indított polgári pereket első fokon, illetve jogerősen megnyerte. Az utóbbi két eljárást a tisztességtelen verseny tilalmára vonatkozó szabályok megsértése miatt indította a Pick Szeged Rt. A bíróság a két alperest a jogsértés megszűntetésére kötelezte.

A Napi Gazdaság emlékeztet: a vita azt követően robbant ki, hogy a Pick Szeged Rt. véleménye szerint két versenytársa olyan módon csomagolta egyes termékeit, amelyek alapján a fogyasztók a Pick termékeit szokták felismerni. Ezt alátámasztotta az a Gfk Hungária által végzett közvélemény-kutatás amely megállapította: a két cég említett termékeit a vásárlók 50, illetve 72 százaléka abban a hiszemben vásárolta meg, hogy Pick-téliszalámit visz haza. Az ilyen tevékenység a versenytörvény szabályaiba ütközik, ezért Pintér Ferenc, a Pick jogi osztályának vezetője valószínűsítette, hogy cége kártérítési igénnyel lép fel.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

Pick Szeged Rt.