Ismét drágult az olaj

Vágólapra másolva!
A több mint egy dolláros szerdai csökkenés után, csütörtökön ismét drágult az amerikai könnyűolaj a szabadpiacon. Az emelkedés oka, hogy az OPEC a várt 1, 5 millió hordóra csökkentette napi termelési kvótáját. Közép- európai idő szerint csütörtök reggel a West Texas Intermediate típusú könnyűolaj hordója 29, 76 dollár volt.
Vágólapra másolva!

Csütörtökön ismét drágult az amerikai könnyűolaj a szabadpiacon, miután szerdán több mint egy dollárral csökkent az ára - mert némi izgalom után az OPEC csak a várt napi 1,5 millió hordóval csökkentette termelését -, és csütörtökön a magukat túlvállaló befektetők kénytelenek voltak fizikai vásárlásokkal pótolni a hiányokat.

Közép-európai idő szerint csütörtök reggel 29,76 dollár volt - a szerda reggeli 30,20 dollár helyett - a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate könnyűolajfajta hordója februári szállításra a New York-i árupiac (NYMEX) folytatódó szingapúri elektronikus kereskedésében, ami 16 centtel drágább a szerdai New York-i záróárnál. Szerdán 29,60 dolláron zárt New Yorkban ez a kontraktus, 69 centtel olcsóbban, mint kedden.

Az európai szabadpiaci referenciatípus, az északi-tengeri Brent könnyűolaj szerdán 24,79 dolláron zárt a londoni nemzetközi olajtőzsdén (IPE) márciusra, 73 centtel olcsóbban, mint kedden.

(MTI)

Ajánlat: