<P>A Dell módosította negyedik negyedévi előrejelzéseit</P>

Vágólapra másolva!
A texasi Dell Computer Corporation a számítógépek iránt megcsappant kereslet miatt lefelé módosította negyedik negyedévi profit-előrejelzését. A korábbi várakozásokkal szemben a részvényenkénti eredmény csupán 18-19 cent körül mozog majd. Ebben az időszakban a vállalat 8, 5-8, 6 milliárd dollár bevétellel számol. Az ágazat több nagy gyártója ugyancsak kedvezőtlenül ítélte meg legutóbbi negyedévi kilátásait.
Vágólapra másolva!

Lefelé módosította negyedik negyedévi profit-előrejelzését az amerikai Dell Computer Corp. számítógépgyártó, amely az általános világgazdasági lassulást és a számítógépek, valamint a velük kapcsolatos szolgáltatások iránti kereslet csökkenését tette felelőssé a romló kilátásokért.

A Dell hétfői közleménye szerint a folyó üzleti év pénteken véget érő negyedik negyedében 18-19 centes részvényenkénti eredmény várható a korábban valószínűsített 26 centes eredmény helyett. A First Call/Thomson Financial által közzétett korábbi piaci konszenzus is még 25 centes részvényenként eredményt jósolt a cégnek.

A texasi vállalat szerint a negyedévi bevétel 8,5-8,6 milliárd dollár lehet a tervezett 8,7 milliárd dollár helyett. A Dell papírja a New York-i nyitás előtti nem hivatalos kereskedésben 23 dollár volt a pénteki 25, 63 dolláros záróár helyett.

Korábban a szektor többi nagy amerikai gyártója - az Apple, a Compaq, a Gateway és a Hewlett-Packard - is kedvezőtlennek nevezte legutóbbi negyedévi kilátásait.

(MTI)

Ajánlat:

Dell Computer Corp.