Eredményes negyedévet zárt az amerikai Enron áram - és gázszolgáltató

Vágólapra másolva!
A legutóbbi negyedévben 32 százalékkal nőtt a társaság eredménye. A tárgyalt időszakban 40, 8 milliárd dolláros bevételt könyvelhetett el a cég, ami 271 százalékkal jobb az egy évvel korábbi időszakhoz képest. Az Enron 2000- ben 336 milliárdos forgalmat bonyolított és európai leányvállalatán keresztül részt vett a Vértesi Erőmű Rt. privatizációs pályázatán is.
Vágólapra másolva!

A tavalyi negyedik negyedévben 32 százalékkal nőtt az Enron Corp. - a legnagyobb észak-amerikai áram-és földgázforgalmazó - nettó eredménye.

A hétfői beszámoló szerint a cég tiszta haszna 347 millió dollár - részvényenként 41 cent - volt a vizsgált időszakban az egy évvel korábbi 259 millió dollár - részvényenként 31 cent - után. A negyedéves bevétel 40,8 milliárd dollár volt, ami nem kevesebb mint 271 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit.

Az eredményhez hozzájárult az EnronOnline, a cég internet-alapú kereskedési platformja, amely tavaly - működése első teljes évében - 336 milliárd dollár értékben bonyolított le adásvételi tranzakciókat egyebek mellett a papír-, a petrolkémiai és a fémszektorban, valamint a szélessávú adatforgalmazási kapacitások piacán.

Az Enron Európában is piaci pozíciókra törekszik az itteni piacok fokozatos megnyílásával - írta a Reuters. A cég európai leányvállalatán keresztül próbálkozott a Vértesi Erőmű Rt. tavalyi - végül érvénytelennek nyilvánított - privatizációs pályázatán is.

(MTI)