Huszonegyezer alkalmazottat bocsát el a DaimlerChrysler

Vágólapra másolva!
Továbbra is a válság jeleit mutatja az amerikai autóipar. A DaimlerChrysler a következő hetekben jelenti be, hogy elbocsátja mintegy 21 ezer alkalmazottját. Korábban a Ford és a General Motors számolt be a tavalyinál jóval alacsonyabb profitról.
Vágólapra másolva!

A Wall Street Journal értesülése szerint az autógyártó óriáscég megválik mintegy 6 ezer irodai alkalmazottjától és 15 ezer fizikai dolgozójától. A vállalat 41 üzeméből hatot bezárnak. A lap információja szerint a leépítéseket három év alatt hajtják végre.

Az elbocsátásokat minden bizonnyal a DaimlerChrysler novemberben kinevezett új vezérigazgatója, a jelentős válságmenedzseri tapasztalatokkal is rendelkező Dieter Zetsche jelenti be február 26-án.

A Wall Street Journal szerint az autógyár vesztesége negyedévente egymilliárd dollár. A vállalat a múlt hónapban levelet írt részvényeseinek, melyben a cég romló eredményeit az új típusok kifejlesztésének és piaci bevezetésének magas költségével és az élesedő versennyel indokolta.

Korábban a másik két amerikai autógyártó óriáscég is hasonlóan kedvezőtlen adatokról számolt be: a General Motors nyeresége 2000 utolsó negyedévében a felére csökkent éves összehasonlításban, míg a Ford profitja 32 százalékkal mérséklődött.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

DaimlerChrysler

Korábban: