Nőtt a Pricewaterhouse tavalyi árbevétele

Vágólapra másolva!
A tavaly júniusban befelyeződött pénzügyi évében 15 százalékos bruttó, és 16, 2 százalékos nettó árbevétel növekedést ért el a PricewaterhouseCoopers nemzetközi könyvvizsgáló és tanácsadó cég. A magyarországi árbevétel meghaladta a 10 milliárd forintot, ez hozzávetőlegesen megegyezik az 1999-es adatokkal. A legsikeresebb üzletágak közé tartozott a vezetési tanácsadás, a könnyvizsgálói és adótanácsadási  üzletág, de egyéb tevékenységek - például projektfinanszírozás, ingatlantanácsadás - is nagy mértékben hozzájárultak az árbevétel növekedéséhez.
Vágólapra másolva!

A PricewaterhouseCoopers (PwC) nemzetközi könyvvizsgáló és tanácsadó cég az elmúlt évben befejeződött pénzügyi évében rekord nagyságú árbevételt ért el, a 21,5 milliárd dolláros bruttó árbevétel 15 százalékos növekedést, a 19,6 milliárd dolláros nettó árbevétel 16,2 százalékos emelkedést jelent az előző évhez képest - tájékoztatott a cég.

A PwC árbevétele az 1999. július 1-jétől 2000. június 30-ig tartó pénzügyi évben Magyarországon meghaladta a 10 milliárd forintot. Összhangban a nemzetközi irányzatokkal a bevételek között egyre nagyobb arányban szerepelnek a különböző tanácsadási szolgáltatások. Magyarországon a legnagyobb arányban a vezetési tanácsadási üzletág, valamint a könyvvizsgálói és üzleti tanácsadási üzletág járult az árbevételhez. Kiemelkedően sikeres évet tudhat maga mögött az adótanácsadási osztály, amely piacvezető Magyarországon.

A nemzetközi könyvvizsgáló és adótanácsadó cég magyarországi irodája az elmúlt teljes naptári évben - azaz 2000. január 1. és december 31. között - az előzetes számítások szerint 10,3 milliárd forint árbevételt, az előző, 1999-es évivel nagyságrendileg megegyező árbevételt könyvelt el.

Ez a teljesítmény a hagyományos könyvvizsgálat mellett egy sor egyéb szolgáltatásnak is köszönhető, így a cégek stratégiai átvilágításához, a szellemi tőkéjük értékeléséhez, az információtechnológiához kapcsolódó szolgáltatásokból adódik.

Az adótanácsadás összesen 4 milliárd dollár összegű árbevételt "termelt", ami 17 százalékos bővülést jelent 1999. június 30-ához képest.

A PwC-nek jelentős megbízásai voltak az elektronikus kereskedelem piacán, a munkaerő mozgásával kapcsolatos tanácsadás, a nemzetközi vállalatátszervezés területén is. A PwC a globális elektronikus piacok 75 százalékának adótanácsadója több mint 150 millió dolláros elektronikus kereskedelemhez kapcsolódó árbevétellel

A projektfinanszírozás, a privatizáció, a részvénytulajdonosi értékelemzés és az ingatlan-tanácsadás szintén jelentős mértékben járult hozzá az árbevétel növekedéséhez.

Az árbevételi adatok a nemzeti valutákban kifejezett növekedést tükrözik. A PwC árbevételének mintegy 60 százaléka nem dollárban keletkezik.