Az Interbrew sörgyártó beperli a brit hatóságokat

Vágólapra másolva!
A belga sörgyártó 1, 1 milliárd dollár értékben beperli a brit hatóságokat, mert felszólították a korábban felvásárolt Bass Plc sörfőző részlegének újbóli eladására. Az indoklásban az áll, hogy a felvásárlás hatására az Interbrew túl nagy részesedést szerezhet a brit sörpiacon.
Vágólapra másolva!

Az Interbrew sörgyár- többek közt a Stella Artois és a Rolling Rock gyártója - 1, 1 milliárd dollár értékben beperli az Egyesült Királyságot a Bass Plc sörgyártó részlegének felvásárlása körül kialakult botrány miatt. Az ügylet értéke elérte a 3, 5 milliárd dollárt.

A belga vállalat a felvásárlást követően Európa legnagyobb sörgyártója lett, megelőzve a holland Heineken NV-t. A perre most azért kerül sor, mert brit hatóságok Az Interbrew-t a Bass Plc. sörüzemének eladására kötelezik, ugyanis így túl nagy részesedést - mintegy 32 százalékot - szerezne a brit sörpiacon.

A per költsége várhatóan egyharmada a felvásárlás összegének, ami azt jelenti, hogy nagyjából ennyit veszít a cég a sörüzem újraeladásával.

Az Interbrew részvényeinek árfolyama egyébként 1, 9 százalékkal 27 euróra emelkedett.

Hugo Powell, az Interbrew részéről elmondta, hogy három feltételt szeretnének elérni a per segítségével: időt szeretnének nyerni a rendelkezés végrehajtására, rugalmasságot várnak el a vevő kiválasztásában, illetve az eladás előtt fel kívánják javítani az üzletmenetet a részlegek eladása előtt.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

Interbrew