Csökkennek a lakáshitelek kamatai

Vágólapra másolva!
Csütörtöktől alacsonyabb kamatok mellett juthatnak kölcsönökhöz az ügyfelek a Földhitel és Jelzálogbanktól. Az kedvezőbb feltételek nem csak az új lakást építőkre, vásárlókra, hanem a használt lakásukat felújítani, bővíteni szándékozókra is vonatkoznak. A jövőben telekvásárláshoz is egyszerűbben és alacsonyabb kamatok megfizetése mellett juthatunk kölcsönhöz.
Vágólapra másolva!

A Földhitel és Jelzálogbanktól (FHB) alacsonyabb kamatok mellett igényelhetnek hitelt csütörtöktől a lakást vásárolni, építeni, vagy felújítani készülő ügyfelek.

Zádori János, az FHB szóvivője elmondta, hogy az új feltételek azokra az ügyfelekre is vonatkoznak akik már benyújtották hiteligényüket, de még nem kötöttek szerződést a jelzálogbankkal.

További változás lesz, hogy ezután telekvásárláshoz is egyszerűbben és alacsonyabb kamattal lehet kölcsönt igényelni - hívta fel a figyelmet Zádori János. Hozzátette, hogy az ilyen hitelek után 16,4 százalékos évente változó, vagy pedig 14,9 százalékos, 5 évre szóló fix kamatot kell fizetnie az ügyfeleknek.

Az FHB korábbi tájékoztatása szerint a használt lakások vásárlásához, bővítéséhez és korszerűsítéséhez az eddigi 12,6 százalék helyett február elsejétől 10,9 százalékos kamat megfizetése mellett juthatnak az ügyfelek.

Az új lakást építő, vásárló házaspároknak és a gyermeküket egyedül nevelőknek február elsejétől a korábbi 6,5 százalék helyett éves szinten 6,2 százalékos kamat mellett nyújt kiemelt állami támogatást élvező kölcsönt az FHB.

A tájékoztatás szerint a kamatcsökkentés részben a jelzáloglevelekhez kapcsolódó növekvő állami támogatásnak, részben pedig a tőkepiacról szerzett források költségcsökkenésének köszönhető.

(MTI)

Ajánlat: