Nyereséggel zárta az utolsó negyedévet a Coca-Cola

Vágólapra másolva!
Az elmúlt év utolsó negyedében az atlantai cég 242 millió dolláros nyereséget ért el noha bevételei kis mértékben csökkentek az előző év hasonló időszakához képest. A várakozásoknak megfelelő eredmény az ázsiai piacon elért 9 százalékos értékesítési növekménynek köszönhető.
Vágólapra másolva!

A várakozásoknak megfelelően alakult a Coca-Cola negyedik negyedévi nyeresége, annak ellenére, hogy bevételei ebben az időszakban csekély mértékben- mintegy 0,63 százalékkal - csökkentek.

Az atlantai központú cég - a világ első üdítőital-gyártója - 242 millió dollár, részvényeként 38 cent nyereségre tett szert. Az átalakítási költségek, leírások és egyéb terhek figyelembe vételével ez 10 cent részvényenkénti nyereséget jelent. Ugyanakkor a bevételek az 1999 utolsó negyedévi 4,931 milliárd dollárról 4,903 milliárd dollárra csökkentek.

A várakozásnak megfelelő eredmények nagyrészt annak köszönhetők, hogy a cég az ázsiai-csendes óceáni térségben 9 százalékos értékesítési növekményt ért el. Európában és Eurázsiában ugyanakkor csupán 2 százalékos volt a növekedés. Legnagyobb piacán, Észak-Amerikában a Coca- Cola a negyedik negyedévben több mint egyszázalékos növekedést tudott felmutatni.

Mint közölték, 2001-ben a részvényenként 1,67-1,80 dollárra becsült nyereséget és a 6-7 százalékos forgalomnövekedési előrejelzést tartani tudják.

(MTI)

Ajánlat:

Coca-Cola