<P>Gansperger szerint az ÁPV Rt. politikailag semleges</P>

Vágólapra másolva!
Gansperger Gyula, az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Rt. távozó vezetője szerint az elmúlt két évben sikerült a vagyonkezelő működtetését a politikától elválasztania, valamint piaci alapokra helyezni a vagyonkezelést. A lemondott elnök-vezérigazgató csak akkor tarthatja meg az állami érdekeltségű cégekben viselt tisztségeit, ha a miniszterelnök erre külön felkéri.
Vágólapra másolva!

Gansperger Gyula, az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Rt. (ÁPV Rt.) március elsejével távozó elnök-vezérigazgatója szerdai sajtótájékoztatóján elmúlt kétéves tevékenységét értékelve elmondta: legfőbb célja az volt, hogy a privatizációs szervezet kikerüljön a politika erőteréből, és munkájukat kizárólag szakmai alapon ítéljék meg. Véleménye szerint ezt a feladatot sikerült is teljesíteniük, igaz az állam, mint tulajdonos az ÁPV Rt-n keresztül gyakran érvényesítette akaratát, melyet a menedzsmentnek kötelessége végrehajtani. A vagyonkezelő két és fél éves munkájáról elmondta: sikeresen lezárták a nyitott tranzakciók jelentős részét, korszerűsítették a állami vagyon nyilvántartását, valamint egységes kontrollingrendszert vezettek be.

Távozását a szervezet éléről Gansperger azzal indokolta, hogy a társaság átszervezését már új vezetőnek kell irányítania. Az elnök-vezérigazgató saját jövőjével kapcsolatban egyelőre nem nyilatkozott. Az új elnök, Faragó Csaba a Dunaferr igazgatósági ülésén volt, így nem tudott részt venni Gansperger sajtótájékoztatóján.

A sajtótájékoztatón kiderült: Gansperger azokat a tisztségeit, melyekbe az ÁPV Rt. vezetőjeként delegálták - ilyen például a MATÁV, illetve a Postabank igazgatósági tagsága - összeférhetetlenség miatt a továbbiakban nem töltheti be, csak akkor, ha a miniszterelnök vagy a privatizációt felügyelő miniszter erre külön felkéri.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat: