<P>Pert vesztett az UPC</P>

Vágólapra másolva!
Jogszerű az adás-vételi szerződés, amelyet a győri kábeltévé társaság értékesítésére kötött a győri önkormányzat a Németkábel Rt.-vel - hangzott el szerdán a győri városháza sajtótájékoztatóján. A vesztes UPC a pályázaton való részvétellel összefüggésben több tízmillió forintos kártérítési igényét perben érvényesítheti.
Vágólapra másolva!

Eredics Imre alpolgármester elmondta: a Legfelsőbb Bíróság (LB) jogerős ítéletében elutasította a pályázaton alulmaradt és a pert kezdeményező UPC Magyarország Kft. kérelmét, hogy állítsák helyre a pályáztatás előtti állapotot, ugyanakkor elmarasztalta a győri önkormányzatot, s jogerős ítéletében törvénysértőnek minősítette a pályázatot, amelyen Győr városa értékesíteni akarta a tulajdonában lévő Kábeltelevízió Szolgáltató Kft.-t.

A győri önkormányzat ugyanis saját pályázati kiírásával ellentétesen lehetővé tette a Németkábel Vagyonkezelő Rt. számára a pályázaton való részvételt, holott a társaság a cégnyilvántartásban akkor még nem szerepelt. A városházi vezetők elismerték: mindegyik pályázatnak voltak hiányosságai, de ezeket tudomásul vették a felek és nem emeltek kifogást.

A Németkábel a vitatott pályázat érvénytelenné nyilvánítását követően vásárolhatta meg a városi kábeltévét. A pályázat érvénytelenítése a győri önkormányzatot azonban nem mentesíti a pályáztatás során történt jogsértés következményei alól. A UPC pályázati ajánlatánál 50 millió forinttal alacsonyabb áron jutott hozzá az üzlethez a Németkábel.

A vesztes UPC a pályázaton való részvétellel összefüggésben több tízmillió forintos kártérítési igényt terjesztett elő a győri önkormányzattal szemben. Ennek megalapozottságát új elsőfokú eljárásban kell megvizsgálni az LB február 28-án kihirdetett ítélete szerint.

(MTI)

Ajánlat:

UPC