Vágólapra másolva!
Az M3-as autópálya Füzesabony-Polgár közötti, 61,5 kilométeres szakaszának teljes hosszán, a földtöltés építésével folytatódnak hétfőn az idei munkálatok - jelentette be Turgyán Tamás, a Magyar Autópályaépítő Konzorcium szóvivője.
Vágólapra másolva!

A tervek szerint a négysávos pályatest építésének készültsége 65-70 százalékos lesz az év végére, az aszfalt kopóréteget pedig jövőre viszik fel. A 61,5 kilométer hosszú szakaszon egyszerre folyik a munka és a pálya átadása is egy időben történik meg 2002 novemberében. A múlt év őszi enyhe időjárásnak köszönhetően a tervezettnél 3-4 héttel előbbre tartanak az útépítési munkákkal, a jelenlegi készültségi fok 17 százalékos. A beruházók várhatóan tartani tudják a kilométerenkénti 1,098 milliárd forintos költséget - hangsúlyozta Turgyán Tamás.

Az M7-es autópálya Budapesttől a Balatonig vezető, jobb oldali útpályájának felújításáról a Nemzeti Autópálya (NA) Rt. és a kivitelező Vegyépszer-Betonút konzorcium képviselői várhatóan ma írják alá a szerződést, így hamarosan ott is megkezdődhet a munka - értesült az MTI. A szerződés aláírása azért halasztódott hónapokig, mert a felek között kiélezett ártárgyalások folytak a 35-40 milliárd forintra becsült beruházásról. A Nemzeti Autópálya Rt. a megállapodás hiánya ellenére február 28-án önerőből elkezdte a munkálatokat az M7-es autópályán. A tervek szerint a jobb pálya rekonstrukciója, valamint a Balatonvilágos és Zamárdi közötti, 22 kilométeres félpálya megépítésének munkálatai még az idén befejeződnek.

(Népszava)