<P>Matolcsy szerint módosulhat az inflációs prognózis</P>

Vágólapra másolva!
A kabinet hamarosan felfelé módosítja hivatalos inflációs prognózisát - mondta a Világgazdaságnak adott interjújában Matolcsy György gazdasági miniszter. Matolcsy úgy véli, hogy a Gazdasági Tanács a következő ülésén olyan áremelkedési szintet állapít meg, amelyet a gazdasági szereplők is elfogadnak. Az interjúban elhangzott: a tárca nem támogatja a tőkeszámlák megadóztatását.
Vágólapra másolva!

Matolcsy György gazdasági miniszter a Világgazdaságnak elismerte: továbbra is kétarcú a gazdaság, a keleti régió eddig nem tudott felzárkózni a fejlettebb országrészekhez.

A gazdasági tárca ellenzi a csúszó leértékelés megszüntetését - mondta a miniszter, aki szerint azonban a kormány, illetve a Magyar Nemzeti Bank végül a forint felértékelődése mellett dönt majd.

Úgy vélte, a Gazdasági Tanács a következő ülésén olyan áremelkedési szintet állapít meg, amelyet a gazdasági szereplők is elfogadnak. A kormány ezzel változtatni kíván tavalyi magatartásán, amikor inflációs céljaiban a piac után ment.

Olyan tőzsdét tart szükségesnek Matolcsy György, amelyen keresztül évente akár száz középvállalat is forráshoz juthatna. Ehhez szerinte másfajta koncepció kell, amelyen a tárca és egy munkacsoport dolgozik: egyelőre a tőzsdére jutás közvetlen támogatásának lehetőségét vizsgálják. Az interjúban elhangzott: a minisztérium nem támogatja a tőkeszámlák megadóztatását.

(MTI)

Ajánlat:

Gazdasági Minisztérium

Korábban: