Változik az Elmű számlázási gyakorlata

Vágólapra másolva!
A kitartó fogyasztói nyomás hatására a Budapesti Elektromos Művek változtatott új számlázási rendszerén és külön kérésre havonta is ellenőrzi a villanyórák állását, azonban ezt külön nem ajánlja fel az ügyfeleknek. Az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület egyébként az elmúlt novemberben beperelte az Elműt az új számlázási gyakorlat önkényes bevezetése miatt.
Vágólapra másolva!

Az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület úgy látja, hogy a Budapesti Elektromos Művek (Elmű) számlázási gyakorlata az erős fogyasztói nyomás hatására némileg módosult a korábbi állásponthoz képest - tájékoztatott Újlaki-Vátz László, a civil fogyasztóvédelmi szervezet szóvivője.

Az egyesülethez érkezett információk szerint a régebbi gyakorlathoz kitartóan ragaszkodó fogyasztók végül is elérik, hogy az Elmű megbízottja havonta olvassa le a villanyóra állását.

A szóvivő tájékoztatása szerint a korábbi gyakorlat igénybe vételének lehetőségét az Elmű nyíltan nem kínálja fel az új számlázási szisztémával elégedetlen fogyasztóknak, hanem csak kitartó, egyéni óhaj esetében dönt a korábbi lehetőség megadása mellett.

Mint ismeretes az OFE múlt év novemberében beperelte a Budapesti Elektromos Műveket az új számlázási gyakorlat önkényes bevezetése miatt. Az ügyben az első bírósági tárgyalás 2001. szeptemberében lesz.

(MTI)