Vágólapra másolva!
Az idei évben mintegy 5 százalékos termelésnövekedést valószínűsít a Magyar Sörgyártók Szövetsége. A szövetség budapesti sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy az elmúlt évben a magyar sörgyárak 7,3 millió hektoliter sört állítottak elő, ennek 90 százalékát a sörszövetségbe tartozó gyárak adták. A gyártók célja, hogy az egy főre jutó éves sörfogyasztást a tavalyi 73 literről rövid időn belül 100 literre növeljék.
Vágólapra másolva!

Legalább a tavalyihoz hasonló, öt százalékos termelésnövekedésre számít az idén is a magyar söripar - hangoztatta Tömör László, a Magyar Sörgyártók Szövetségének elnöke, a szövetség budapesti sajtótájékoztatóján.

A sörszövetségbe tartozó gyárak adják a magyarországi sörtermelés több mint 90 százalékát. A múlt évben a magyar sörgyárak - a szövetségen kívülieket is számítva - csaknem 7,3 millió hektoliter sört állítottak elő. Ez a mennyiség az 1996-os szintnek felel meg, megállt a csökkenés, illetve ismét növekedésnek indult a magyar sörfogyasztás.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a múlt évben az egy főre jutó sörfogyasztás mintegy 73 liter volt. Tömör László szerint a sörgyártók célja az, hogy belátható időn belül ismét elérjék az egy főre jutó 100 literes fogyasztást.

A sörgyárak éves bevétele a sörszövetség elnökének becslése szerint tavaly mintegy 100 milliárd forint körül alakult, de a szövetségnek erről nincsenek pontos adatai.

(MTI)

Korábban:

Emelkedik a sörfogyasztás
(2000. augusztus 7.)