<P>Széchenyi Terv: eddig 15 milliárd forintot nyertek a pályázók</P>

Vágólapra másolva!
Az idén mintegy 2400 pályázat érkezett a Széchenyi-tervben meghirdetett tenderekre, amelyek közül eddig 230 pályázó több mint 15,35 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást kapott.
Vágólapra másolva!

A Gazdasági Minisztérium közleménye szerint az állami támogatással csaknem 75 milliárd forint értékű új beruházás valósul meg, és mintegy 4700 új munkahely jön létre.

A tárca tájékoztatása szerint eddig 10 pályázati forduló - 3 vállalkozáserősítő, 5 turizmusfejlesztési, 1 bérlakás és egy aktív foglalkoztatás-fejlesztési pályázat - eredményét hirdették ki.

A tenderek többsége, 83 százaléka vidékről érkezett. A területi elosztás szerint a legaktívabb megye Borsod-Abaúj-Zemplén és Pest megye volt. Az összes beadott pályázat csaknem 40 százalékát magánszemélyek nyújtották be. Folyamatosan nő azonban az egyházak, önkormányzatok és egyéb, civil szervezetek által beadott pályázatok száma, amely már az összes pályázat 27 százalékát teszi ki. A gazdasági társaságok által beadott tenderek aránya meghaladja a 30 százalékot.

(MTI)

Ajánlat: