<P>Az áramszolgáltatók 7,9 milliárddal tartoznak az MVM-nek</P>

Vágólapra másolva!
Katona Kálmán az Industria kiállításon tartott sajtótájékoztatón foglalkozott az áramszolgáltatók és az Magyar Villamos Művek (MVM) Rt. vitájával. Amennyiben a vita nem rendeződik, úgy az akár 24 milliárd forint veszteséget is jelenthet éves szinten a társaságnak. Az eseményen szó volt arról is, hogy az MVM 35 milliárd forint értékű beruházást hajtott végre az elmúlt egy évtizedben annak érdekében, hogy tagja lehessen a nyugat-európai villamosenergia-rendszernek (UCTPE).
Vágólapra másolva!

Amennyiben nem rendeződik, éves szinten 24 milliárd forint kiadást jelent az MVM-nek az áramszolgáltatókkal kialakult vita - mondta Katona a sajtótájékoztatón. Ennek finanszírozására havi 1 milliárd forint hitelt kellene felvennie a cégnek.

Az áramszolgáltatók továbbra is visszatartják a kiszámlázott összegek mintegy 6 százalékát - mondta az elnök-vezérigazgató, az MVM viszont folyamatosan fizet az erőműveknek a vásárolt áramért. Az áramszolgáltatók tartozása jelenleg eléri a 7,9 milliárd forintot.

Katona Kálmán szólt arról is, hogy már szakmai egyeztetésen van az új villamosenergia-törvény tervezete, amely véleménye szerint alkalmas a kiegyensúlyozott piaci szerkezet létrehozására. Úgy véli, hogy az MVM érdekei nem sérülnek túlságosan az új jogszabállyal. Reményei szerint az Országgyűlés még a nyári szünet előtt napirendjére tűzi a jogszabályt.

(MTI)

Ajánlat:

Magyar Villamos Művek Rt.

Korábban:

Választott bírság dönt az MVM és az áramszolgáltatók vitájában
(2001. április 5.)

Nincs egyezség az MVM és az áramszolgáltatók között
(2001 február 27.)