Két forinttal csökken a benzin ára szerdától

Vágólapra másolva!
A nemzetközi kőolajtermékpiacokon bekövetkezett jegyzésár-változások, valamint a forint dollárhoz viszonyított árfolyama gyengülésének hatására szerdán éjféltől a motorbenzinek fogyasztói ára literenként két forinttal csökken, a gázolajé két forinttal emelkedik - tette közzé a Mol Rt. közleményben hétfőn.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt két hét folyamán - esetenkénti erős ingadozások mellett - a motorbenzinek nemzetközi jegyzésárai csökkenő tendenciát mutattak. Ennek fő oka az, hogy az autózási szezont megelőzően az USA-ban - az elemzők többségének megítélése szerint - mostanra elegendő mennyiségű készleteket képeztek.

A kőolaj jegyzésára a fenti időszakban tovább nőtt. Ez egyrészt arra vezethető vissza, hogy az OPEC közölte: nem tartja szükségesnek a jelenleg érvényben levő kőolaj kitermelési kvóták növelését. A másik áremelkedést kiváltó tényező pedig az Egyesült Államok elnökének azon bejelentése, mely szerint az ország energiaellátásának biztonsága érdekében - többek között - ösztönözni kívánják a hazai kőolaj-kitermelés növelését. A kőolaj jegyzésárának erősödésével együtt a gázolajárak is emelkedtek. A forint dollárhoz viszonyított árfolyama - napi ingadozások mellett - gyengült.

A fenti piaci tendenciák érvényesítéseként, továbbá arra számítva, hogy a motorbenzin jegyzésárak a jelenlegi szinten stabilizálódnak, a Mol Rt. a motorbenzinek fogyasztói árát literenként 2 forinttal csökkenti, míg a gázolajét ugyanilyen mértékben növeli tette közzé az olajtársaság közleményében.

A 2001. május 30. 0 órától érvényes fogyasztói árak az alábbiak:

EN 91 ólmozatlan benzin

244,50 Ft/l

EN 91 keverék benzin

247,50 Ft/l

ESZ 95 ólmozatlan benzin

247,50 Ft/l

ESZ 98 ólmozatlan benzin

256,50 Ft/l

Diesel gázolaj

215,00 Ft/l

Az egyes Mol-töltőállomások, illetve a más olajtársaságok által alkalmazott kútárak a Mol listaártól eltérhetnek.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

Mol Rt.