Vágólapra másolva!
A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete egy szerdai közleményben a devizaliberalizációval kapcsolatban kijelentette, hogy a felügyelet véleménye szerint a forint teljes konvertibilitása kiszélesíti a gazdasági szereplők lehetőségeit és az elérhető szolgáltatások körét. Így például a gazdálkodó szervezetek igénybe vehetik a magyarországi székhellyel nem rendelkező külföldi cégek szolgáltatásait is.
Vágólapra másolva!

A belföldi piaci szereplők érdekeinek védelmében a PSZÁF szorosabbra kívánja fűzni és nemzetközi kapcsolatait más országok pénzügyi hatóságaival és piacfelügyeleti szerveivel - áll a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének a devizaliberalizációval kapcsolatban szerdán napvilágot látott közleményében.

A felügyelet megállapítása szerint a teljes konvertibilitás keretei között lényeges szempont, hogy a Magyarországon már jelen lévő bel- és külföldi piaci szereplők hasonló szabályok között dolgozzanak, mint azok a határokon kívül működő versenytársaik, amelyek a liberalizáció eredményeként magyarországi illetőségű ügyfélkört is megcélozhatnak.

A PSZÁF mindent megtesz azért, hogy a hazai piaci szereplők számára versenysemleges környezet jöjjön létre - hangsúlyozza a közlemény.

A felügyelet értékelése szerint a forint teljes átválthatósága eddig soha nem látott módon kiszélesíti a gazdasági szereplők választási lehetőségeit, az elérhető szolgáltatások körét és a felvállalható kockázatokat.

A fogyasztók és a gazdálkodó szervezetek a liberalizáció nyomán igénybe vehetik magyarországi székhellyel nem rendelkező külföldi társaságok szolgáltatásait is, ami a szerződéskötést megelőzően fokozottabb körültekintést, utánajárást, felkészülést, a várható kockázatok mérlegelését követeli meg - fogalmaz a közlemény.

(MTI)

Ajánlat:

PSZÁF

Korábban:

Teljesen konvertibilis a forint
(2001. június 5.)