A Rózsadombon a leggyakoribb az áramlopás

Vágólapra másolva!
A feketepiacon számos olyan készülék vásárolható, amely alkalmas az áramlopásra. A tízezertől százezer forintig terjedő áron beszerezhető - a szakzsargonban csak "lopótöknek" nevezett -berendezéseket egyes feltételezések szerint itthon ipari szériában gyártják. Budapesten, meglepő módon, a Rózsadombon és Zugló egyes részein lopják a leggyakrabban az áramot.
Vágólapra másolva!

A Világgazdaság Elmű Rt.-től származó információi szerint tavaly az országban összesen 20 milliárd, míg a fővárosban mintegy 6 milliárd forint értékű áramot loptak. A fővárosban felderített csalások alapján a Rózsadombon, és Zugló egyes részein a leginkább közkeletű a villanyórák megcsapolása, ahol az uszodák, légkondicionálók, fűthető garázsfeljárók okozta magas Elmű-számlákat igyekeznek a fogyasztók áramlopással enyhíteni. Az áramszolgáltatók szúrópróbaszerűen ellenőrzik a fogyasztókat, a tevékenység ennek ellenére nemzeti sporttá kezd terebélyesedni.

Az országban tíz és százezer forint között lehet áramlopó készülékhez - úgynevezett lopótökhöz - jutni. A feketepiacon beszerezhető készülékeket egyes szakérők szerint ipari szériában állítják elő, melyek alkalmazása gyakran életveszélyes.

(Üzleti Negyed)