Közel 7,5 milliárd dollárnyi részvényt bocsátott ki a British Telecom

Vágólapra másolva!
A British Telecom 7,5 milliárd dollár értékben bocsátott ki részvényeket adósságainak lefaragása érdekében. A társaságban tulajdonrésszel rendelkező befektetők hétfőig a részvények 89,5 százalékára tartottak igényt, a maradékot nemzetközi befektetőknek még aznap vételre kínálták.
Vágólapra másolva!

A British Telecommunications Plc (BT) sikeres részvénykibocsátás keretében hétfőig a közel 7,5 millárd dollár értékű csomag 89,5 százalékára talált vevőt részvényesei körében. A maradékra hétfő este öt óráig várják az ajánlatokat, azonban elképzelhető, hogy a jegyzést meghosszabbítják - közölte a Bloomberg gazdasági hírügynökség. A körülbelül 207 millió darab megmaradt részvény pénteki záróáron 900 millió fontot ér.

A BT az utóbbi három hónapban összesen mintegy 15 milliárd fontnyi bevételre tett szert részvények eladásából, amely az adósságnak körülbelül a felét teszi ki. A vezetőség előkészítette a mobilüzletág leválasztásáról szóló tervet is, melytől - a részvénykibocsátás mellett - azt remélik, hogy helyre teszi az utóbbi egy évben eddig az értéke felét elvesztő részvényeket.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

British Telecommunications