A brit felsővezetők legszívesebben golfoznak szabadidejükben

Vágólapra másolva!
Egy brit felmérés szerint a szigetország legnagyobb vállalatainak felsővezetői szabadidejükben golfozni szeretnek leginkább, míg focizni egyáltalán nem. A megkérdezett menedzserek közül csak hárman töltik családjukkal szabadidejüket, de van aki oktatási tevékenységgel vagy kastélyrestaurációval foglalatoskodik vasárnap délutánonként.  
Vágólapra másolva!

Nagy Britanniában a felsővezetők körében egyre terjed a golf népszerűsége, mint munkahelyen kívüli szabadidős foglalatosság. A korábban vezető tenisz csak a második helyre szorult vissza és csupán feleannyi topmenedzser űzi ezt a szabadidős sportágat, mint a golfot - írja a BBC.

A Hemscott Company Guru által, az FTSE 100 indexben szereplő legnagyobb brit vállalatok vezetőivel készített körkérdés alkalmával a megkérdezett igazgatók nem említették, hogy csak nézni szeretik az adott tevékenységet, vagy pedig gyakorolják is azt.

Érdekes, hogy a Nagy Britanniában népszerűnek mondható labdarúgás nem fért bele a cégvezetők által megjelölt első tíz kedvelt szabadidős tevékenység közé. A válaszadók közül egyébként csak hárman válaszolták, hogy szabadidejüket legszívesebben családjukkal töltik. A színház és operalátogatás ugyancsak előkelő helyen szerepel, de a vitorlázás és a vadászat a korábbi helyezésekhez viszonyítva kicsit visszaesett.

Néhány megkérdezett felsővezető pedig igen különös hobbit választott. Van, aki közösségi oktatási tevékenységgel, van, aki szamaragolással és van olyan is, aki kastélyrestaurációval tölti vasárnap délutánjait.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

Hemscott