A vártnál kevésbé veszteséges a Motorola második negyedéve

Vágólapra másolva!
Az amerikai Motorola Inc., a világ második legnagyobb távközlési berendezés-gyártója 759 millió dollár - részvényenként 35 cent - nettó veszteséget jelentett az idei naptári második negyedévről, részvénye mégis emelkedett, mert részvényenkénti működési vesztesége valamivel kevesebb volt a vártnál, és a vállalat kedvező kilátásokat adott a közeljövőre.
Vágólapra másolva!

A tavalyi második negyedévben a cég még 204 millió dolláros, részvényenként 9 centes nettó profitról számolt be. A szerdai New York-i zárás után közölt beszámoló szerint a működési veszteség 232 millió dollár volt. A vállalat áprilisi profitfigyelmeztetése után a Wall Street-i konszenzus 12 centes részvényenkénti működési veszteséget jósolt a cégnek a második negyedévre.

A Motorola papírjainak árfolyama 1,1 százalékos nyereséggel 15,67 dolláron zárt szerda este a New York-i értéktőzsdén, s az eredménybeszámoló után 16,67-re erősödött tovább a folytatódó nem hivatalos forgalomban.

Christopher Galvin, a Motorola elnök-vezérigazgatója elmondta: a globális lassulás ellenére a Motorola új termékei mind nagyobb figyelmet kapnak az üzleti és a magánfogyasztói körben, a mobiltelefon-üzletágban máris mutatkoznak a kilábalás jelei, s a félvezető-szegmens jövőre visszatérhet a kétszámjegyű százalékos növekedési zónába.

A mobiltelefon-üzletág eladásai 25 százalékkal 2,5 milliárd dollárra estek vissza a második negyedévben, a félvezető-részleg értékesítése 51 százalékkal 1 milliárd dollárra zsugorodott.

(MTI)

Ajánlat:

Motorola

Korábban: