A Deutsche Bank eladja online bróker üzletágát

2001.08.01. 12:00

A Deutsche Bank értékesíteni kívánja az alig egy éve megvásárolt online brókercégét, a National Discount Brokers Group Inc.-t. Szakértők szerint a várható vételár 150 és 200 millió dollár között lesz. A lehetséges vevők között található többek közt az E-Trade és az Ameritrade and Holding Corporation is. 

Nem egész egy évvel azután, hogy megvásárolta, a német Deutsche Bank AG tárgyalásokat folytat a National Discount Brokers Group Inc. online bróker üzletágának eladásáról - írja a Wall Street Journal Europe.

Szakértők szerint mintegy fél tucat komoly vevő jöhet számításba, köztük az E Trade és az Ameritrade and Holding Corp. A Deutsche Bank egyelőre nem volt hajlandó kommentálni az értesülést.

Tavaly ősszel a Deutsche Bank 823,3 millió dollárért vásárolta meg a National Discount Brokers-t, amely 300 ezer magánbefektetői számlát kezel.

Elemzők szerint a vételár ügyfelenként 500-700 dollár lehet, azaz az egész cég ára 150 és 200 millió dollár között lesz. A potenciális vevők számára azonban az a fő kérdés, hogy valójában mekkora forgalom van az ügyfélszámlákon.

(MTI)

Ajánlat:

Deutsche Bank