A diákhitel kamata 14,8 százalék lesz

Vágólapra másolva!
A diákhitel kamata évi 14,8 százalék lesz a következő tanév első félévében, és ezen felül a tanulókat nem terheli semmilyen hitelbírálati vagy egyéb járulékos költség. A Diákhitel Központ a közeljövőben zártkörű tendert ír ki, amelyen 26 pénzintézet versenghet majd a diákhitelek folyósításához szükséges pénzforrások biztosításáért, és a Magyar Postával szolgáltatási szerződést köt a központ a hitel hallgatókhoz történő eljuttatásáról.
Vágólapra másolva!

Őri András, a Diákhitel Központ kommunikációs igazgatója szerdán elmondta: a kamat mértékéről az Állami Adósságkezelő Központtal és a Pénzügyminisztériummal egyeztetve döntöttek a piaci forrás-, a működési költségek, valamint a kockázati tényezők figyelembevételével.

Őri András közölte azt is, hogy a közeljövőben zártkörű tenderen 26 magyarországi és nemzetközi pénzintézet versenghet majd a diákhitelek folyósításához szükséges pénzforrások biztosításáért és a finanszírozási koncepciók kialakításáért. A kommunikációs igazgató ugyanakkor jelezte, hogy a Magyar Postával - amelynek fiókjaiban augusztus második felében a hiteligénylő lapokat is megvásárolhatják a diákok - szolgáltatási szerződést kötnek az évi maximálisan 210 ezer forintos diákhitel hallgatókhoz történő eljuttatásáról.

Diákhitel: igénylés, folyósítás, törlesztés
(az Üzleti Negyed összeállítása)