A Kraft Foods megvásárolta a Stollwerck gyárait

Vágólapra másolva!
Az amerikai Kraft Foods megállapodott a Stollwerckkel, hogy megvásárolja német cég három kelet-, illetve közép-európai gyárát. A Kraft lépésével az orosz piacon kíván terjeszkedni. A Stollwerck budapesti gyárában gyártják többek között a klasszikus Tibi, illetve Americana csokoládét is.
Vágólapra másolva!

A Kraft Foods amerikai élelmiszeripari forgalmazó csütörtökön bejelentette, hogy megállapodást kötött a németországi székhelyű Stollwerck AG-vel annak közép-kelet-európai édesipari üzletágának megvásárlásáról.

A megállapodás értelmében a Kraft megvásárolja a Stollwerck oroszországi, lengyelországi és magyarországi érdekeltségeit, egyebek mellett olyan márkákat, mint az Alpen Gold, a Pokrov, a Tibi és az Americana. A Stollwercknek a lengyelországi Poznanban, Budapesten és az oroszországi Pokrovban vannak gyárai, ez utóbbi az ország egyik legnagyobb édesipari üzeme.

A Stollwerck ezen érdekeltségekből származó árbevétele 2000-ben hozzávetőleg 150 millió dollár volt. Az akvizíció segítségével első ízben szerezhet magának erős pozíciókat az oroszországi édesipari piacon. A Stollwerck piacvezető az édesiparban ebben az országban - derül ki a Kraft közleményéből. A megállapodás részleteit nem hozták nyilvánosságra. Az ügyletet az érintett országok versenyügyi hatóságainak még jóvá kell hagynia.

(Üzleti Negyed)