Az Interbrew megvette a német Beck's sörgyárat

Vágólapra másolva!
Két héttel a Diebels megszerzése után, az ugyancsak német Beck's sörgyárat is felvásárolta a belgiumi Interbrew, a világ egyik legnagyobb sörgyártója. Az 1,6 milliárd dolláros ügyletet - amely a cég európai terjeszkedési programjának része -  várhatóan a részvényesek és a német hatóságok is jóváhagyják.
Vágólapra másolva!

A belga Interbrew, a világ egyik vezető sörgyártója bejelentette, hogy 1,6 milliárd dollárért megvásárolja a német Beck's sörgyárat - írja a CNNfn.

Az Interbrew-nak egyébként két héten belül ez a második németországi akvizíciója, mivel július 27-én bejelentette, hogy a Diebels gyár 80 százalékát is megszerezte. A Stella Artois, a Labatt és a Rolling Rock márkákat is gyártó Interbrew szóvivője közölte, hogy a magánkézben lévő Beck's felvásárlását várhatóan mind a részvényesek, mind pedig a német hatóságok jóváhagyják majd. A cég aktív európai terjeszkedésbe kezdett annak érdekében, hogy lépést tartson a nagy rivális holland Heineken sörgyárral.

Az elmúlt években az Interbrew termelése közel kétszeresére nőtt, köszönhetően a cég ázsiai és európai terjeszkedésének, többek közt az angol Whitbread és Bass sörgyárak tavalyi felvásárlásának.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

Interbrew

Beck's

Korábban: