<P class="MsoNormal">Két és fél éves mélypontján a Deutsche Telekom

Vágólapra másolva!
Kedden délben 4,87 százalékkal, 23,03 euróra esett a Deutsche Telekom (DT) árfolyama a frankfurti tőzsdén azt követően, hogy a Deutsche Bank 44 millió Telekom részvényt dobott piacra. Elemzők szerint nem kizárt, hogy további nagyobb csomagot birtokló befektetők is megválnak papírjaiktól, ami tovább ronthatja a 2000 tavaszán még 104 eurót érő részvényeket.
Vágólapra másolva!

Az utóbbi két és fél évben a mai a DT legalacsonyabb tőzsdei jegyzése. Frankfurti brókerek szerint a bank 23,60 eurós áron adta el a részvénycsomagot. A Deutsche Bank megerősítette a tranzakció hírét, a vevő személyét azonban nem jelölte meg. A papír ára az adásvételt követően ismét emelkedésnek indult.

Piaci híresztelések szerint a vevő a spanyol Telefónica vagy esetleg a VoiceStream amerikai telefontársaság valamelyik részvényese (a DT a közelmúltban szerzett többségi részesedést a VoiceStream-ben).

Egyes elemzők szerint fennáll a veszélye, hogy a közeljövőben több nagyobb részvénycsomaggal rendelkező befektető is megválik Telekom-papírjaitól, ami tovább ronthatja a jelenlegi árfolyamot.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

Deutsche Telekom