Nincs elég pénzszállító furgon az euró szállításához

Vágólapra másolva!
Az euró bankjegyek jövő év elején esedékes bevezetésekor sok üzlet és vállalat fizetőeszköz nélkül maradhat, mert nincs elég pénzszállító autó a bankjegyek és érmék leszállításához. Németországban már gyakorlatilag az összes furgont kibérelték novemberre és decemberre. A bankjegyek szállítása elvileg már szeptembertől megoldható lenne, ám így a cégeknek sokba kerülne az új pénz biztonságos tárolása. 
Vágólapra másolva!

Német biztonsági cégek figyelmeztetnek, hogy nem lesz elég pénzszállító furgon az euró-készpénz bevezetéséhez jövő év elején, úgyhogy sok üzlet és vállalat fizetőeszköz nélkül maradhat az első napokban.

A német pénz- és értékszállítók országos szövetségének vezetője, Andreas Paulick elmondta, hogy novemberre és decemberre már minden megfelelő szállítóeszköz előre foglalt, de még sok a megrendelő. - Ezért számos bankba és üzletbe csak január 1-eje után tudjuk kiszállítani a pénzt - mondta.

Az euró-bankjegyeket és érméket már szeptemberben elkezdhetik kiszállítani, de ilyen korai időpontra csak kevés megrendelés akadt, mert főleg a kisebb vállalkozásoknak sokba kerülne az új pénz biztonságos tárolása a jövő év elejéig.

(MTI)

Ajánlat: