A Deutsche Telekom alkut ajánl hat befektetési banknak 

Vágólapra másolva!
A Deutsche Telekom (DT) bejelentette, hogy hat nagy kereskedelmi bank  - köztük a Deutsche Bank is - jelentős kedvezményekhez juthat, amennyiben belátható időn belül nem visznek piacra tömegesen DT-részvényeket, ahogyan azt a Deutsche Bank tette. A távközlési szolgáltató ígéretet tett arra, hogy a pénzintézetek szerephez juthatnak későbbi részvény- és kötvénykibocsátásokban. 
Vágólapra másolva!

A Deutsche Telekom jelentős üzleteket ígért hat nagy befektetési banknak, ha ezek belátható időn belül nem visznek piacra tömegesen Deutsche Telekom-részvényeket ügyfeleik megbízásából.

A német távközlési vállalat értésre adta, hogy a hat bank kedvezményezett szerephez juthat későbbi részvény- és kötvénykibocsátásokban, ha hajlandók részt venni az megállapodásban - írta csütörtökön a Financial Times, frankfurti bankároktól szerzett értesülésre hivatkozva.

A Deutsche Telekom azért kezdeményezte ezt a megállapodást, mert egymilliárd eurónyi részvényét dobta piacra egy adagban a múlt héten a Deutsche Bank - minden bizonnyal a hongkongi Hutchison Whampoa megbízásából - alig két nappal azután, hogy a bank maga vásárlásra ajánlotta a Deutsche Telekom részvényeit. Ez erősen leverte a német távközlési vállalat részvényének árát a frankfurti értéktőzsdén. A Deutsche Telekom vezérigazgatója, Ron Sommer komoly szakmai hibának nevezte a Deutsche Bank eljárását.

A hat befektetési bank, amelynek jóindulatát keresi a Deutsche Telekom: a Dresdner Kleinwort Wasserstein, a Goldman Sachs, a Merrill Lynch, a CSFB, a Schroder Salomon Smith Barney és végül maga a Deutsche Bank. A megállapodás lényege, hogy ezek a bankok nem adnak el további Deutsche Telekom-részvényeket, mielőtt októberben piacra kerülhet a vállalatnak az a mintegy 500 millió részvénye, amely az amerikai VoiceStream ellenértékeként került főleg a Hutchison Whampoához, a Telephone and Data Systemhez, a Goldman Sachshoz és a finn Sonera távközlési vállalathoz. Ezek a részvényesek vállalták, hogy szeptember végéig nem adják el a VoiceStream ellenértéként kapott Deutsche Telekom-részvényeket.

Amint arról az Üzleti Negyed korábban beszámolt, a Deutsche Telekom szerdán egész oldalas hirdetést tett közzé a nagy német napilapokban, hogy a részvényeladásokat követő árfolyamcsökkenés kapcsán némiképp megnyugtassa részvényeseit.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

Deutsche Telekom