A romány kormány felfelé módosította inflációs előirányzatát

Vágólapra másolva!
A román kormány 25 százalékról 29 százalékra emelte az idei éves inflációra vonatkozó előirányzatát, és a korábbi 4,1 százalék helyett 4,5 százalékos GDP-növekedésre számít. gyanakkor az államháztartás deficitjének előirányzatát a GDP 3,7 százalékáról az IMF által jóváhagyott 3,5 százalékra szállították le.
Vágólapra másolva!

Júliusban a fogyasztói árindex 31,8 százalékkal haladta meg a tavaly júliusit, míg 2000 decemberében még 40,7 százalék volt a 12 havi infláció. A GDP az év első negyedében 4,8 százalékkal növekedett.

A jövő héten érkezik Bukarestbe a Nemzetközi Valutaalap (IMF) küldöttsége, hogy ismét felvegye a tárgyalásokat egy új készenléti hitelkeret-megállapodásról. A megbeszéléseken áttekintik az idei költségvetés módosítását és a jövő évi költségvetés irányszámait.

A Rompres jelentése szerint a bukaresti kormány jelenleg olyan 2002. évi költségvetés kialakításán dolgozik, amely 5,1 százalékos GDP-növekedést, 22 százalékos éves átlagos inflációt és a GDP-hez viszonyított 3 százalékos konszolidált költségvetési deficitet vesz alapul.

(MTI)

Ajánlat: