Mégsem adják el a Daewoo Motort?

Vágólapra másolva!
A Daewoo Motor és a General Motors elhúzódó tárgyalásaira hivatkozva a dél-koreai pénz- és tőkepiaci felügyelet pénteken bejelentette, hogy "más intézkedésekkel" kívánja megmenteni a csődbe ment autógyárat. Az amerikai vállalatot a bejelentés meglepte, és szóvivője sejtetni engedte, hogy véleményük szerint csak az alkufolyamat újabb állomásáról van szó.
Vágólapra másolva!

Nyugati elemzők furcsállják a bejelentést, mert az nem esik egybe Kim De Dzsung államfő meghirdetett politikájával, amely szerint a külföldi beruházásokat ösztönözve kellene megreformálni a korábban igen belterjes dél-koreai gazdaságot.

A dél-koreai felügyelet nem részletezte, milyen alternatív megoldást keres a Daewoo Motor megmentése érdekében. Elemzők úgy vélik, hogy ha a General Motorssal folytatott tárgyalások nem vezetnek sikerre, akkor a dél-koreai kormány kénytelen lesz állami kezelésbe venni a Daewoo Motort.

A General Motors szóvivője meglepetten reagált a szöuli bejelentésre. Elmondta, hogy tudomása szerint folytatódnak a két cég közötti intenzív tárgyalások, és a General Motorsnál továbbra is reménykednek a megegyezésben. A szóvivő sejteni engedte, hogy a szöuli bejelentés alkufogásnak tekinthető.

A tárgyalások az utóbbi időben többek között azért lassultak le, mert a Daewoo Motor dél-koreai hitelezői keveslik a General Motors által kínált árat.

A dél-koreai autógyár tavaly novemberben jelentett csődöt; adóssága akkor 17,5 milliárd dollár volt.

(MTI)

Ajánlat:

Daewoo