Németországban: hamarosan 4 millió felett a munkanélküliek száma

Vágólapra másolva!
A jelenlegi 3,8 millióról februárig várhatóan 4,2 millióra emelkedik a munkanélküliek száma Németországban. A szociáldemokrata kormány tervei szerint 3,5 millióra csökkentené az állástalanok számát.
Vágólapra másolva!

A jelenlegi 3,8 millióról februárig várhatóan 4,2 millió közelébe emelkedik a munkanélküliek száma Németországban - írta hétfőn a Berliner Zeitung. A német napilap a kieli Világgazdasági Kutatóintézet - a hat nagy német gazdaságkutató egyike - véleményét idézve azt írta, hogy a február utáni trend a jelenleg akadozó német gazdaság további teljesítményétől függ.

A szociáldemokrata német kormány terveiben az szerepel, hogy jövőre 3,5 millióra kell csökkenteni az állástalanok számát Németországban. Ezt a célkitűzést azonban ma már széles körben irreálisnak minősítik a német gazdaság megtorpanásszerű lassulása miatt - írta a Dow Jones gazdasági hírszolgálat.

A kormány hivatalos prognózisa szerint a német gazdaság teljesítménye az idén 2,0 százalékkal fog növekedni a tavalyi 3,0 százalékos GDP-növekedés után, de a kieli intézet csak 1,3 százalékos növekedéssel számol, s a többi német kutatóintézet is legfeljebb 1,0-1,7 százalékos bővülést tart lehetségesnek 2001-ben.

(MTI)