Eladó az ukrajnai AvtoVAZ autógyár és a lembergi autóbuszgyár

Vágólapra másolva!
Az ukrán állami privatizációs és vagyonkezelő szervezet szerdán közzétette a zaporizzsjai autógyár (AvtoZAZ) 81,59 százalékos és a lembergi (Lviv) autóbuszgyár (LAZ) 70,41 százalékos részvénycsomagjának eladására szóló pályázatot. Az AvtoZAZ részvényeit 77,005 millió hrivnya (14,4 millió dollár) indulási áron kínálják megvételre.
Vágólapra másolva!

A pályázat feltételei szerint a vásárló az adás-vételi szerződés aláírásától számított három éven belül köteles a vállalati jog keretein belül hatékonyan részt venni a vállalat irányítási jogainak gyakorlásában (munkahelyek, alapvető ágazatok termelésének és a vállalat fő profiljának megőrzése) a részvénytársasághoz tartozó tizenöt gazdálkodó egységben. A vásárló kötelezettséget vállal az AvtoZAZ és az AvtoZAZ-Daewoo ukrán-dél-koreai vegyesvállalat közötti hitelszerződésének teljesítésére, a vegyesvállalat által gyártott gépkocsikat értékesítő és szervizelő hálózat létrehozására, valamint azok alkatrészellátásának a biztosítására.

A lembergi autógyár részvénycsomagjának indulási ára 23,534 millió hrivnya (4,4 millió dollár), a pályázati határidő 45 nap. A vásárlási feltételek között szerepel a vállalat 934 754 hrivnyás (176 ezer dollár) bérhátralékának kifizetése az év végéig, a műszaki átalakítási program megvalósítása, modern technológiák bevezetése és a részvénytársaság nyereségessé tétele.

(MTI)