A Vivendi már nem vesz semmit Franciaországon kívül

2001.12.17. 9:48

A francia Vivendi Universal médiacsoport részvétele a távközlésben stratégiai és hosszú távú, de a cégcsoport Franciaországon kívül már sehol sem tervez további felvásárlást - mondta a hétvégén Jean-Marie Messier, a Vivendi Universal elnök-vezérigazgatója. Messier külön leszögezte, hogy a Vivendi Universal nem pályázik a Cesky Telecom privatizációjára.

Franciaországban a Vivendi Universalé a Cegetel alternatív vezetékes szolgáltató 44 százaléka, és ezen keresztül részvényes a nagyságra második francia mobilszolgáltatóban, az SFR-ben is. A Cegetel másik két tulajdonosa a British Telecom és az amerikai SBC Communications, legalábbis jövő szeptemberig, amikor a részvényesi megállapodásuk lejár. - De egyikük sem jelezte, hogy ki akarna lépni - mondta Messier.

A Franciaországon kívüli távközlési érdekeltségeket összefogó Vivendi Telecom Internationalnak lengyel, magyar és marokkói vállalkozásokban van közvetlen részesedése. - Ezek kiegészítik a Vivendi együttműködését a brit Vodafone-nal más európai országokban - mondta Messier, és hozzátette: - Nem volna értelme befektetni olyan országokban, ahová a Vodafone-nal kötött megállapodás révén amúgy is bejuthatunk.

A Vivendi és a Vodafone tavaly alakította meg a többes hozzáférésű Vizzavi platformot. Hétfő délelőtt a Vivendi Universaln 63,50 euró volt, 1,20 euróval, azaz 1,93 százalékkal drágább a pénteki zárónál. A részvény 62,65 eurón nyitott hétfőn.

(MTI)